beyond summer

For his own family, Masi designed a house that communes with nature. A wall of roll-up garage doors opens the entire living area to the deck; a two-sided, copper-clad fireplace weathers with the seasons; and a frosted-glass pane obscures an open deck off

weaetxdyvaydzcwq

The kitchen/dining area’s jatoba floor wraps up over the island to form a countertop.

Landfall, a renovated one-story house and addition, is designed to fade into the landscape.

The calmness of the client’s opalescent glass egg inspired the interior of this Tribeca loft, designed with decorator Christopher Collins.

In the master bath, 6-inch-thick cast glass, lit from below, floats atop an African ribbon-striped mahogany cabinet.

The screen walls, roofs, and random-width decks keep the boundaries between indoors and outdoors in play.

The architects removed decorative trim and painted the house gray to emphasize the mahogany wood screens and copper tubes, which interact with rainwater.

The house’s stripped-down style extends to the exterior, where prefabricated fibercement siding and wood screens form a crisp, abstract composition.

The house’s stripped-down style extends to the exterior, where prefabricated fibercement siding and wood screens form a crisp, abstract composition.

To fulfill novelist Caroline Upcher’s dream of living simply among her many books, Masi devised a system of off-the-shelf industrial steel racks strong enough to hold up the roof and second story, thus eliminating the need for load-bearing partitions. Ups

The large living/dining room is one of three volumes that make up the main house.

Northwest Peach Farm, currently under construction, is organized horizontally as a series of secluded retreats, like the wooded clearings in which peaches were once cultivated on the site.

Pitched roofs and second-story bedrooms are clad in folded copper, with vertical cedar channel siding below.

Bar-shaped buildings, each one room deep, reveal different aspects of the landscape on Buzzard’s Bay, in Falmouth, Mass. The architects united the 15,000-square-foot family compound with Pennsylvania sandstone retaining walls, limestone patios, mahogany d

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X