berkshire mountains summer house

A three-dimensional truss of thin, high-strength steel members supports a cantilever of 45 feetapproximately half of the buildings length.

A corridor descends through the building from the entry to the main living space.

The building's steel structural frame lies inboard of an aluminum-and-glass curtain wall.

The main living space offers an aerial perspective on the Berkshires landscape.

Etched glass "storefronts" allow the three bedrooms to borrow light from the corridor.

Visitors liken the experience to a ride on a biplane.

Long cantilevers often seek to impress by staunchly resisting gravity. This building, instead, seems simply to have slipped its earthly bonds and taken flight.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X