a passion for craft

An arty steel staircase connects the open courtyard and main-level living spaces with a master bedroom penthouse above.

Conceived as a light-filled link between gardens in the front and back, the house is made of transparent, translucent, and reflective materials.

The one-story concrete volume holds two more bedrooms and a roof terrace.

Floor-to-ceiling windows, skylights,a glass-floored balcony, and an interior courtyard stream light into the middle and sides of the infill 1532 House.

At night, the bath’s fluorescents give off a warm glow. A ribbed clerestory at the Jackson Family Retreat extends daylight after the sun drops over the canyon wall.

Fougeron’s kitchen and bath remodel of the Victorian 21 House plays with light, shadow, and color.

Stilts reduce the Jackson Family Retreat’s impact on the land and protect it from flooding if a nearby creek over- flows.

A ribbed clerestory at the Jackson Family Retreat extends daylight after the sun drops over the canyon wall.

Cedar slats screen the front façade from the road, while the rear of the house opens to nature.

The Buck Creek house in Big Sur, Calif., reinterprets the area’s mid-century homes.

By day, the south-facing kitchen illuminates the bath through a translucent wall.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X