Other stories by nigel maynard

  • trickle down

    Hanson Hardscapes' Aquaflow permeable paving system.

  • A Bright Future

    Buried in an energy bill signed into law by President Bush last December was a little-noticed provision that phases out incandescent light bulbs over the next four to 12 years in favor of more energy-efficient technology.

  • spin control

    Rising above the sun-drenched skyline of Miami's Design District, COR aspires to green heights for renewable energy use, water conservation, and indoor air quality. In fact, when the 400-foot tower is completed, it will be the city's first sustainable, mixed-use condominium project, says architect...

  • food for thought

    Toronto-based Teeple Architects is interested in architecture that not only occupies its environment, but is a full-fledged extension of it. The 60 Richmond Street East Housing Co-operative project is an application of the principle.

  • Recycled Glass Surfacing Changes Color

  • hot prospect

    The Miller|Hull Partnership of Seattle is known for rigorously designed and executed custom homes and condo buildings, but Safari Drive, a sustainable mixed-use development in Scottsdale, Ariz., marks its maiden voyage as master planner and architect.

  • Shutters Suit Variety Of Architectural Styles

    Constructed from solid African mahogany or Western red cedar, these exterior shutters are cleverly designed to suit a variety of architectural styles.

  • table talk

    Architect Emanuela Frattini Magnusson, AIA, has launched a new venture as an online furniture retailer.

  • the wellington neighborhood, breckenridge, colo.

    The Wellington Neighborhood stands out not only for its architecture and master plan but also for its reclamation of a truly hardscrabble site. Previously home to a dredge mining operation, the land was severely damaged and pocked by great boulders.

  • loyola village, san francisco

    Seidel/Holzman's orders for this project were simple: Provide affordable units for University of San Francisco faculty, students, and staff. But the location posed a more complex challenge: "The site was virtually sand," says Alexander Seidel.