Launch Slideshow

Raising part of the roof and adding shed dormers helped turn the second floor into a light-filled studio space.

workspace for campaigne kester archtiects

workspace for campaigne kester archtiects

  • Campaigne Kestner transformed an uninspiring detached garage into a charming, functional office.

    http://www.residentialarchitect.com/Images/tmp4D26%2Etmp_tcm48-671495.jpg

    true

    Campaigne Kestner transformed an uninspiring detached garage into a charming, functional office.

    600

    Russell Campaigne

    Campaigne Kestner transformed an uninspiring detached garage into a charming, functional office.

  • On the entry side of the building, the couple left the original, low roofline to shelter a newly added walkway.

    http://www.residentialarchitect.com/Images/tmp4D25%2Etmp_tcm48-671494.jpg

    true

    On the entry side of the building, the couple left the original, low roofline to shelter a newly added walkway.

    600

    Russell Campaigne

    On the entry side of the building, the couple left the original, low roofline to shelter a newly added walkway.

  • The first floor of the building houses a 450-square-foot workshop.

    http://www.residentialarchitect.com/Images/tmp4D24%2Etmp_tcm48-671493.jpg

    true

    The first floor of the building houses a 450-square-foot workshop.

    600

    Olson Photographic LLC

    The first floor of the building houses a 450-square-foot workshop.

  • Raising part of the roof and adding shed dormers helped turn the second floor into a light-filled studio space.

    http://www.residentialarchitect.com/Images/tmp4D23%2Etmp_tcm48-671492.jpg

    true

    Raising part of the roof and adding shed dormers helped turn the second floor into a light-filled studio space.

    600

    Olson Photographic LLC

    Raising part of the roof and adding shed dormers helped turn the second floor into a light-filled studio space.

www.ck-architects.com

When Russell Campaigne, AIA, and Mary Jo Kestner, AIA, bought an 1840s Federal-style house in Guilford, Conn., they also became the proprietors of its uninspiring detached garage. But the couple saw beyond the garage’s drab appearance and transformed it into a charming, functional office for themselves and their three employees.

The husband-and-wife team had to work within the building’s original footprint, but they did obtain a variance that allowed them an extra 5 vertical feet. So they raised part of the roof and added a couple of shed dormers, turning the second floor into a light-filled studio space. Campaigne and Kestner also remade the first floor into a 450-square-foot workshop. “We do a lot of models and mock-ups and store a lot of samples,” Campaigne says. On the entry side of the building, they left the original, low roofline in place, sheltering a newly added walkway that welcomes clients and collaborators to the office.